Blog > Komentarze do wpisu
Delikatny sernik z mascarponeNa ten przepis natknęłam się przypadkowo i jak zwykle musiałam go wypróbować, żeby sprawdzić czy jest wart polecenia.... jest!!!! Jest bardzo kremowy, bardzo delikatny oraz szybki i prosty w przygotowaniu. Składniki:
Herbatniki mielimy blenderem na okruchy - uwaga! blender rozrzuca okruchy po całej kuchni :-). Do rozkruszonych herbatników dodajemy rozpuszczone masło i 2 żółtka - wszystko mieszamy i powstałą masą wykładamy tortownicę dobrze dociskając masę do dna. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku w rumem i sokiem z cytryny. Mascarpone i ricottę miksujemy przez 5 minut z jajkami i dodajemy przestudzoną czekoladę - jeszcze chwilkę wszystko miksujemy. Gotową masę wylewamy do tortownicy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika - 160 stopni - 40 minut. Po upieczeniu wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub ozdobić owocami. Smacznego!
poniedziałek, 16 lipca 2018, malgorzata-p17
|
![]() Reklama na blogach - Blogvertising.pl
![]() ![]() |