Bardzo lubimy gotować i próbować nowe przepisy, poznawać nowe smaki. Stworzyłam zatem blog ze sprawdzonymi przepisami na różne potrawy i desery. Nasze potrawy są proste, smaczne i sprawdzone! Zapraszamy!
Blog > Komentarze do wpisu

Paluszki z ciasta francuskiego

Do przygotowania paluszków potrzebujemy opakowanie ciasta francuskiego i paprykę w proszku.

Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C. Rozkładamy ciasto francuskie i posypujemy papryką. Przyprawę lekko wcieramy w ciasto. Jeśli ktoś lubi może posypać ciasto makiem.
  Kroimy ciasto na półtora centymetrowe paski i zakręcamy z obu końców. Kładziemy paski ciasta na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowujemy 4-centymetrowe odstępy.  Pieczemy paluszki aż staną się złoto-brązowe i urosną, przez 20-25 minut. Przekładamy paluszki na tacę i chłodzimy.

Doskonałe do chrupania na sucho ale również jako dodatek do sałatek.

 

Smacznego:-)



środa, 06 stycznia 2016, malgorzata-p17

Polecane wpisy

  • Muffinki bananowe

    SKŁADNIKI: 2 banany pół szklanki oleju 2 jajka 1 szklanka maślanki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżeczek cukru pudru 1,5 szklanki mąki Wymieszać suche sk

  • Chleb z cukinią

    Cukinia jest smacznym warzywem i dlatego można z niej przygotowywać różne fajne potrawy: potrawkę, placki... wczoraj spróbowałam zrobić chleb chleb z cukinią pr

  • Chleb

    Na jednej z naszych piekarni widnieje mądry napis: "ziarno dojrzewa w blasku dnia a chleb nocą się rodzi" coś w tym jest:) dziś zatem przepis na prosty i szybki

Reklama na blogach - Blogvertising.pl