Bardzo lubimy gotować i próbować nowe przepisy, poznawać nowe smaki. Stworzyłam zatem blog ze sprawdzonymi przepisami na różne potrawy i desery. Nasze potrawy są proste, smaczne i sprawdzone! Zapraszamy!
Blog > Komentarze do wpisu

Ryba w zalewie octowej

Kolejne pyszne danie na świąteczny stół to

 ryba w zalewie octowej

  • 2 płaty rybne - jakie kto lubi, mintaj, panga
  • mąka

Rybę należy rozmrozić i pokroić na kawałki, każdy kawałek panieruję w mące i smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor, pod koniec lekko solę.

  • 1 duża cebula - pokroić w piórka
  • mały słoiczek ogórków konserwowych - pokroić w paski
  • mały słoiczek papryki konserwowej - pokroić w paski

zalewa:

  • 2 szklanki wody
  • 0,5 szklanki octu
  • o,5 szklanki oleju
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

W naczyniu, np salaterce, słoiku układamy warstwami: rybę, cebulę, paprykę, ogórki;

Gotujemy zalewę z podanych składników i gorącą zalewą zalewamy ułożone produkty;

ryba w zalewie może stać kilka dni:)

moja już gotowa stoi w lodówce - jak wyłożę na półmisek - dodam fotkę:)

środa, 21 grudnia 2011, malgorzata-p17

Reklama na blogach - Blogvertising.pl